Er der nogen forberedelse til behandlingen?

Første gang du kommer, vil der være en informerende samtale og vurdering af om din hud og dine hår egner sig til behandling. Hvis dette er tilfældet vil behandlingen som regel kunne foretages med det samme.

For at vi kan vurdere dine hår, skal du første gang vi ser dig have mindst 1 dage gamle hårstubbe, i det område du ønsker behandlet . Du behøver kun at lade stubbene stå på nogle få kvadratcentimeter af området. Ved efterfølgende behandlinger må du gerne være nybarberet.

Det er vigtigt, af hårene ikke er fjernet ved epilering, udtrækning med pincet, voks eller hårfjerningscremer indenfor den sidste måned, i ansigtet dog kun 3 uger, idet hår kanalen i så fald er tom for hår, og IPL lysets energi kan derfor ikke kunne optages af hårsækken, da de bruges som lys ledere.

Intensiv solbadning eller solarium 4 uger før og 2 uger efter behandlingen frarådes, da dette forøger risikoen for bivirkninger og forringer virkningen af behandlingen. Benyt evt. solfcreme med høj faktor i ugerne efter behandlingen hvis du udsættes for sol, da der ellers er risiko for efterfølgende pigmentforandringer.

Selvbrunende creme bør heller ikke benyttes i ugerne op til behandlingen.

Evt. make-up og deodorant fjernes før behandling af området, men må gerne bruges igen lige efter behandlingen.


Hvordan foregår behandlingen?

Under behandlingen ligger eller sidder du på en briks, afhængigt af hvilket område der ønskes behandlet. Da applicatoren udsender et rødt kraftig lys, udstyres du med Grønne-beskyttelsesbriller. Brillerne forhindrer dig ikke i at læse under behandlingen, hvis du ønsker det. Ved behandling af bikinilinie og armhuler kan du normalt beholde trusser og bh på.

Inden behandlingen kan begynde, er det vigtigt at du er nybarberet. Dette gør vi i klinikken hvis ikke andet er aftalt for et mindre beløb.

Herefter påføres huden en klar kølende gel, der bevirker, at lightguiden og huden bliver opfattet som én og dermed skaber optimal forbindelse mellem lys og hud.

Applicatoren behandler ca. 1 * 4cm2 per sekund og bevæges herefter systematisk rundt på området.

Afhængig på størrelsen af det område der ønskes behandlet, tager behandlingen fra ca.10 min. til flere timer.

Efter behandlingen bør man smøres området ind i en lindrende lotion fra WWW.Ellipse.org.